Veel roltrappen, veel lange gangen en veel zweet! - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Martijn en Bauke - WaarBenJij.nu Veel roltrappen, veel lange gangen en veel zweet! - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Martijn en Bauke - WaarBenJij.nu

Veel roltrappen, veel lange gangen en veel zweet!

Door: Bauke

Blijf op de hoogte en volg Martijn en Bauke

18 Oktober 2008 | Hong Kong, Hong Kong

Hier het eerste berichtje van Bauke. Martijn heeft tot nu toe prima onze verhalen verwoord, maar nu wil ik ook even typen!

En ik heb een goed bericht te melden, want we zijn vanmorgen om 7.30 AM locale tijd heelhuids gearriveerd in Hong Kong! Ik had wel wat last van een te warme cabine (iemand moest het weer zo nodig koud hebben, dus hadden de alleraardigste Chinese stewardessen de thermostaat wat omhoog gedraaid...) en we hebben allebei niet geslapen, maar verder is alles perfect verlopen.

Op Hong Kong Airport aangekomen bleek al meteen de grote voorliefde van de Chinezen; lange gangen en veel, heel veel trappen en roltrappen. Zelfs om bij het toilet te komen, moesten we vier kleine gangetjes doorlopen. En wat is het hier GROOT!!! Alles is enorm van omvang. Echt niet normaal meer.

Vanaf de luchthaven hebben we zo'n 25 minuten in een metro/treintje gezeten dat ons naar 'downtown' Hong Kong bracht. WOW! Wat een stad! En wat grappig is, in deze stad is een hele knappe stedenbouwkundige bezig geweest. Alles is prachtig aangelegd en wordt door vele Chinezen perfect onderhouden. Geen propje of flesje of graffiti te bekennen.

We zijn allereerst naar 'The Peak' gegaan. Dat is een van de hoogste toppen in Hong Kong en die kijkt uit over de skyline van de stad. Een waanzinnig uitzicht! Foto's volgen overigens binnenkort, hier op de luchthaven is geen mogelijkheid om die te uploaden. Helaas ook geen Skype-mogelijkheden, Dorette ;-P

Vanaf het dalstation van de 'Peak-tram' zijn we het zakelijke centrum (lees: wolkenkrabbers) ingelopen. Helaas geen winkeltjes hier, maar grote joekels van woon- en werktorens. Martijn en ik waren inmiddels allebei poepie-gaar van de slapeloze nacht en de brandende zon en de daarmee gepaard gaande zweetdruppeld die langs onze wangen rolden.

Met de metro zijn we toen naar overkant gegaan: Kowloon. Eveneens een grote wolkenkrabberstad met torens in diverse bijzondere vormen. We wilden in Kowloon graag de skyline van Hong Kong zien en die hebben we ook gezien, maar het kostte ons verrekte veel moeite!

Helaas ook in Kowloon geen kleine winkeltjes gezien, dus besloten we maar terug te gaan naar The Airport. Daar zit ik nu te typen, 7,5 uur voordat ons vliegtuig naar Sydney vertrekt. Maar eens ergens een bankje opzoeken.

Tot over een paar dagen vanuit Sydney!

GRTZ
Liefs
Bauke en Martijn

• 18 Oktober 2008 - 08:41

@nnemiek :

Hoi Martijn en Bauke,
    zo... de kop is eraf! De reis is begonnen. Jullie zullen wel van de ene verbazing in de andere vallen. Héél veel plezier op jullie avontuur, ik ga zeker jullie log volgen. Ik had helemaal niet in de gaten dat jullie al zoveel berichten hadden geplaatst! Ach ja, ik heb inmiddels alles bijgelzen.
    Groeten @nnemiek

• 18 Oktober 2008 - 09:05

Sietske:

Nou, de kop is er af! 1 down, 20 to go ;).

Wat geweldig om dit eerste bericht te lezen! De jaloezie druipt van mijn toetsenbord terwijl ik dit typ (met als enige uitzondering de vlucht van 12 uur...:D).

Je gaat me toch niet vertellen dat jullie speciaal naar Hong Kong zijn gegaan om te winkelen hè! Winkeltjes hebben ze hier ook hoor! Ben erg benieuwd naar de foto's van de gebouwen daar!

Veel succes met het volgende vlucht(tje ;)) naar Sydney! Hoop dan weer meer te lezen!

X Sietske

• 18 Oktober 2008 - 11:07

Ine:

Hoi globetrotters,
    Leuk, jullie eerste reisverslag te lezen.
    De techniek staat voor niets!! Een goeie reis naar Sydney.

• 18 Oktober 2008 - 11:09

Tonny En Koos:

Hoi Martijn en Bauke,
    Nou jullie reis is eindelijk begonnen. Wij zijn blij dat jullie vlucht goed is verlopen. Ja Martijn, 28 gr. is wel heet!!!!!
    Wij hopen gauw wat foto's te zien. Heel veel plezier en geniet er van.
    Doei Tonny en Koos.

• 18 Oktober 2008 - 11:27

Zuzzie:

En ik dacht dat twee uurtjes op een veerboot saai was... 12 uur en niet eens kunnen slapen! Gelukkig staat er wel wat tegenover: HongKong!! Wow!!

Ik hoop dat die bankjes lekker liggen. ;)

• 18 Oktober 2008 - 13:57

Edith:

Wat zullen jullie moe zijn!!!
    Hopelijk even uitrusten op een bankje en daarna weer gezellig het vliegtuig in... Ooit zal er geslapen worden!

• 18 Oktober 2008 - 17:26

Loes:

Hong Kong wow!
    Succes met het slaap gebrek, maar dat komt vast goed!

• 19 Oktober 2008 - 16:06

Renée:

Hee Bauke en Martijn,

Zijn wij al blij als we een paar daagjes Limburg achter de rug hebben, komen we thuis, zien we dat jullie in Hong Kong en onderweg naar Sydney zijn. Ach ja, verschil zal er wezen!!! Jaloers? Helemaaaaaaaaal niet!! Limburg is ook hartstikke leuk. We zien erg uit naar jullie verdere avonturen en wensen jullie heeeeel veel plezier.

Liefs, Renée en Peter

• 20 Oktober 2008 - 17:29

Ida:

hoi kort harige tekkel,(bauke dus.)
    zinds dat jij weg bent zijn wij niet meer zo druk in huis!!!!!!!!!!
    maar ik heb nog een vraag want waneer ga je nou eens bellen , want ik wil 'ns een keer op nemen en de headfoon op mijn hoofie zetten!!

veel liefs van ida en doe de groeten aan martijnie.
    ps:hoe kun je smileys maken op de computer?

doei en doe de groeten aan de sint hihihaha !!

• 20 Oktober 2008 - 18:28

Ans H:

Zo te lezen genieten jullie met volle teugen.
    Jullie zullen nog een keer verzadigd raken van alle nieuwe indrukken. zorg dus regelmatig voor wat rust.
    groetjes, Ans