Kitsch in Coffs, Byron Bay en Surfers Paradise
Door: Bauke
Blijf op de hoogte en volg Martijn en Bauke
26 Oktober 2008 | Australië, Surfers Paradise
Gisteren (zaterdag 25 oktober) een relatief rustige dag gehad. We zijn opgestaan in ons luxe Youth Hostel in Coffs Harbour en vertrokken richting het noorden. Voordat we Coffs verlieten, hebben we twee van de grootste attracties van deze plaats bekeken: The Big Banana (zo big was 'ie nou ook weer niet!) en 'Holland Down Under', een kleine variant van Madurodam. Best geinig, maar de truttigheid droop ervan af. Het uiteindelijke hoogtepunt van Holland Down Under bleek uiteindelijk een hagedis te zijn die op het modelspoorbaantje bijna werd aangereden. :)
Na deze wat tegenvallende 'attracties' hebben we koers gezet richting Ballina. Onderweg stond aangegeven dat er een Aboriginalcentrum lag, maar na een half uur zandweggetjes rijden, hebben we die uiteindelijk niet gevonden. In ons motel in Ballina bleek dat dit centrum vlak aan de weg lag...
Vanmorgen ontbeten in Ballina en onze vriendelijke gastheer (hij was receptionist, bewaker, ober en manager van de Motor Inn) vertelde dat er in Surfers Paradise een Indy Car race gehouden werd. We moesten toevallig toch die kant op, dus dat kwam goed uit. Eerst zijn we gestopt in Byron Bay, met een mooie vuurtoren op het meest oostelijke punt van Australië. Hier hebben we walvissen in de zee gezien.
Vervolgens zijn we doorgereden naar de Goldcoast, een druk en toeristisch gebied langs de oostkust waar surfen de hoofdactiviteit blijkt te zijn. In de twin town Tweed Heads/Coolangatta hebben we geluncht. Precies tussen deze twee plaatsen loopt de grens tussen de staten New South Wales en Queensland.
Uiteindelijk dus aangekomen in Surfers Paradise, een lange strip met wolkenkrabbers/hotels langs de kust. Een soort Salou zeg maar...
Na 9 dagen maar eens besloten te gaan wassen. Nee, niet onszelf, maar de kleren! ;)
We kunnen hier foto's uploaden, dus dat doen we dan maar gelijk.
Groetjes!
Bauke en Martijn
26 Oktober 2008 - 09:54
Mari Van Lanen:
Hoi Martijn en Bauke.
Tja "Big Banana"is vergane glorie.
Je komt nu een een gebied waar James Cook in 1770 flink wat aan land geweest is.
Op diverse plaatsen vind je herrinneringen aan hem.
Tja Surfers Paradise is echt touristisch.
Als je het binnenland ingaat heb je een paar mooie tourischtische route`s.
Hoe is het weer nu ????
Geniet er verder van.
Groetjes Mari. -
26 Oktober 2008 - 11:56
Sietske:
Met die auto de Goldcoast op rijden, dat moet een ervaring op zich zijn!
Ook wel grappig te zien hoe mensen, zelfs aan de andere kant van de wereld, toch op zoek gaan naar herkenbare dingen van thuis! Ze hadden toch wel stroopwafeltjes bij Oma's Restaurant hè? :D
Geniet van alle grote en kleine dingen die jullie daar mee maken! Een hagedis op het spoor mag daar dan wel gebruikelijk zijn, hier zou dat nieuws zijn! Het enige wat we hier op het spoor vinden zijn blaadjes... die in grote getalen van de bomen vallen op dit moment overigens ;).
X Sietske -
26 Oktober 2008 - 12:46
Loes:
Wat super om allemaal te lezen! En hele mooie foto's!
Ben erg jaloers!
Groetjes! -
26 Oktober 2008 - 14:20
Koos En Tonny:
Hoi, hoi,
Misschien wel fijn zo'n rustige dag. Kunnen jullie een beetje op adem komen. Wederom hele mooie foto's.
Wat hebben jullie voor weer?
Hier is het echt hollands, regen en veel wind en 12 gr.
26 Oktober 2008 - 14:21
Carola:
En al op de plank gestaan??
Bauke, jij vindt oude dingen toch leuk...en verzamelen enz...dan is het misschien leuk om eens een pandjeshuis binnen te lopen, ik meen me te herinneren dat er daar veel zitten langs de kust.
Hebben jullie trouwens al eens ge-BBQ-ed?
groetjes Carola -
27 Oktober 2008 - 11:00
@nnemiek:
Ha Martijn en Bauke,
Ik heb vandaag weer eens bijgelezen op de site. Wat zijn jullie fanatieke schrijvers zeg! Ik heb er bijna een dagtaak aan, haha! Wel ontzettend leuk om te lezen en te zien wat jullie tot nu toe allemaal beleefd hebben. Veel plezier! Groeten @nnemiek (Pijfers ja) -
27 Oktober 2008 - 16:08
Ans Pijfers:
Hoi,
Kleren wassen !
Ja, jullie hebben gelijk! Jezelf wassen kan nog best even wachten!
Ans en Ben -
27 Oktober 2008 - 20:43
Bart En Jitta:
Hoi Bauke en Martijn,
Leuk om het allemaal te lezen en de foto's te zien!
Fijne reis verder,
groeten Bart en Jitta