Paaseiland: Een unieke ervaring!
Door: Bauke
Blijf op de hoogte en volg Martijn en Bauke
12 December 2008 | Nederland, Amsterdam
Woensdag 10 december was onze laatste dag op Tahiti. We hadden inmiddels kennis gemaakt met een Duitse jongen, Daniël, die in hetzelfde hostel als ons verbleef. Een aardige gozer van 25 uit Regensburg wiens laptop we regelmatig mochten lenen om op te internetten, dus dat was wel relaxt! ´s Avonds zijn we gedrielijk in de haven van Papeete bij de Roulottes gaan eten. Roulottes zijn grote bestelbussen die omgebouwd zijn tot keuken. Er stonden zo´n 10-15 van deze Roulottes in de haven. Een gezellig tafereeltje. Je kunt er pizza krijgen, of een hamburger, een lekkere crèpe of Chinees eten.
´s Avonds hebben we afscheid genomen van Daniël en zijn we door Beni, onze Zwitserse hostel-eigenaar, naar het vliegveld gebracht. Daar aangekomen waren we net op tijd bij de incheckbalie. Niet "op tijd" in de zin van "op tijd om in te checken", maar er stopten net twee grote bussen vol met Argentijnse oma´s (met foute parfum, make-up, trainingsjacks en bootschoenen, dat soort types...) We dachten nog even dat het wellicht een uitstapje was van de Dwaze Moeders, maar daar waren we niet zeker van.
Na een voorspoedige vlucht van 5 uurtjes landden we gisteren om 11.00 plaatselijke tijd op Paaseiland, Chili, Zuid-Amerika. Het is hier overigens 6 uur vroeger dan in Nederland. We komen steeds dichterbij! :) We zijn door een vriendelijke man, Gonzalo, naar ons hostel gebracht. Daar hebben we eerst een paar uurtjes gerust. Daarna zijn we het dorp Hanga Roa ingegaan. Bauke had eigenlijk een grote ´kermis´ verwacht, maar Paaseiland blijkt heel traditioneel. Kleine winkeltjes in de hoofdstraat. Natuurlijk zijn er wel voldoende souvenirwinkeltjes om kaarten en cadeautjes te kopen ;)
Vandaag, vrijdag 12 december zijn we lekker laat opgestaan en zijn we weer in Hanga Roa gaan rondzwerven. We moesten nog een aantal dingen ´afwerken´, zoals geld wisselen, kaarten kopen, souvenirs kopen, postzegels kopen, water kopen etcetera. Even ten noorden van het hoofdstadje hebben we al een paar prachtige Moai en Ahu´s gezien. De prachtige stenen beelden op de sokkels en platforms. Dat zijn natuurlijk dé trekpleisters van Paaeiland. Hier kom je voor!
W.O.W.!!!!
Dit is echt iets heel bijzonders! Allereerst heb je de enorm ruige kust met flinke golven en dan doemen er aan land ineens van die metershoge peronenbeelden op, de Moai. Er bestaan wel zo´n 850 Moai op Paaeiland. Allemaal gemaakt tussen 700 en 1450 na Christus. Sommige zijn erg verweerd, sommige heel scherp. Sommige hebben ogen van aparte soort steen, sommige hebben hoedjes op. Sommige Moai staan alleen in het veld, sommige staan er in een rijtje op zogenaamde Ahu´s, platforms. Ook zijn er lege Ahu´s of Moai die omgevallen zijn. Dus het zijn er geen drie of tien of 25, maar eigenlijk staat het hele eiland er mee vol! Wat een cultuur zeg! Morgen gaan we een tour over het eiland maken, zondag en maandag hebben we twee mountainbikes gereserveerd om het eiland nog eens op ons gemakje te gaan bekijken.
Tot zover uw reporter vanuit Rapa Nui, Easter Island, Paaseiland.
Hasta luego!
Bauke en Martijn
12 December 2008 - 23:00
Zuzzie:
Firsties!!!!!!!!
>>Natuurlijk zijn er wel voldoende souvenirwinkeltjes om kaarten en cadeautjes te kopen<<
:D :D :D
(hint, hint) -
12 December 2008 - 23:32
Koos En Tonny:
Hoi,
Ik denk dat ze er ook wel magneetjes en vingerhoedjes hebben????
Hoezo hint Sandra?
Ook wij (en tumba) zien uit naar jullie thuiskomst.
Geniet de laatste week nog en tot vrijdag op Schiphol. -
13 December 2008 - 07:37
Brian:
Ben nog verbaasd dat jullie elke keer internet en tijd weten te vinden om dit te schrijven. Knap. Geniet van jullie week, was leuk om het te volgen.
Ben echt niet jaloers. Echt niet. nee, seriously.
Grtz,
Brian. -
13 December 2008 - 11:07
Talleyrand:
Fantastisch! Wat een eiland.
Is er eigenlijk iets bekend over de oorspronkelijke bewoners die die beelden hebben gemaakt en waarom ze verdwenen zijn?
Nou ja, dat kan ik eigenlijk zelf wel even uit-Googlen :-) -
13 December 2008 - 17:45
Marjolein:
Oh nee, is jullie reis echt al bijna voorbij? Boehoe! Kunnen jullie niet nog wat langer wegblijven? Niet dat ik jullie hier niet wil zien, maar ik zal jullie verslagen zo missen! En inderdaad, het verbaast mij ook enorm dat jullie zo regelmatig nieuwe berichten konden plaatsen. Ik had niet verwacht dat jullie zo veel toegang tot internet zouden hebben. Of heeft een van jullie soms internet op zijn mobiele telefoon of zo? Nou ja, geniet nog van de laatste dagen! -
13 December 2008 - 19:08
Loes:
Erg gaaf allemaal!
Veel plezier nog! geniet ervan! -
15 December 2008 - 19:10
Carin En Fred:
Ha die Bauke en Martijn,
Jullie kennen ons niet maar wij jullie inmiddels wel. Wij zijn een van die onbekende pagevieuwers van jullie site. Maar ook wij vinden het erg jammer dat jullie weer naar huis gaan (moeten...nog maar even aan denken hé). Wij hebben genoten van jullie leuke reisverslagen en belevenissen. De ludieke manier van verslaan van het kleine persoonlijke leed heeft af en toe ons medelijden opgewekt...alhoewel, ongemak op zulke eilanden....soit! Wij wensen jullie een goede thuisreis en geniet nog van jullie laatste dagen in de Pacific.
Groetjes
Carin en Fred
Ouderkerk aan de Amstel
PS. We zijn geen bejaarden achter de geraniums hoor maar op zoek naar een leuk eiland voor een vakantie in 2009 in de Pacific!! En jullie hebben ons reuze op weg geholpen...