Goodbye New Zealand, Bula Fiji!
Door: Martijn
Blijf op de hoogte en volg Martijn en Bauke
02 November 2008 | Fiji, Nadi
Een eerste groet vanuit het tropisch warme Fiji! We zijn vanochtend vroeg aangekomen na een korte vlucht van amper drie uur, maar we hebben natuurlijk eerst nog het een en ander te vertellen over onze (te korte) tijd in Auckland.
Onze tweede dag daar (zaterdag 01 november) zijn we er met de auto van onze gastheer en -vrouw op uitgetrokken om zelf het een en ander te gaan bekijken. Alhoewel we wel voor het eerst moeite hadden om uit ons nest te komen, we waren pas tegen half elf een beetje wakker... ;). We hebben veel suggesties van Kolet en Dennis gehad, en besloten om daar gretig gebruik van te maken.
Zo zijn we aan het eind van de ochtend naar het in Auckland gelegen aquarium Kelly Tarlton's geweest. Een erg mooi complex waar vele vissen en dieren uit de omgeving van Nieuw-Zeeland te bezichtigen zijn. Leuk om te zien, hopelijk komen we deze dieren ook in het wild nog tegen (al hoeven die haaien en roggen van ons niet zo, dat gaat prima in zo'n tank!).
Daarna hebben we de stad verlaten en zijn over een prachtige Scenic Drive naar het aan de westkust gelegen Piha geweest (kennen jullie dat, Edith?). Hier hebben we in zeer winderig en redelijk stormachtig weer over het strand (met zwart zand) gelopen, alvorens de Lion Rock te beklimmen. Deze rots vlak voor de kust is zeer belangrijk voor de Maori! Erg mooi om te beklimmen om zo de omgeving te overzien!
Aan het eind van de dag zijn we er samen met Dennis en Kolet op uitgetrokken om wat te gaan eten. Een lekker buffet om hen te bedanken voor alle zorgen. Vanaf hier nog een keer: hartstikke bedankt voor alles!
En toen was het zondag...eindelijk de eerste echte Pacific-eilandbestemming! Met een extreem vroege vlucht (4 uur op, 5 uur op de luchthaven - Dennis bedankt! - en om half 8 opstijgen...) :)
Na een goede vlucht zijn we inmiddels aangekomen in Nadi (spreek uit: Nandi), aan de westkust waar de grote luchthaven gelegen is. We werden begroet met een kralenketting en een hartelijk bula door Vere van ons motel. Ze heeft ons met haar autootje naar het Newtown Beach Motel gebracht, waar we eerst even gerust hebben om te wennen aan de tropische temperaturen en bij te komen van het vroege opstaan... ;)
En nu zitten we in Nadi zelf. We kwamen op zoek naar het internetcafé hier zojuist een half-Nederlandse Fijian tegen, die tot 2006 in Nederland woonde (hoe is het mogelijk hè???). Zoals jullie kunnen lezen hebben we het café dus kunnen vinden... :)
Vandaag doen we verder niet al te veel, morgen kunnen we hopelijk de Hindoeistische tempel van Nadi bezichtigen, en dan is het eerste Fiji-bezoekje alweer bijna voorbij! Dinsdag op weg naar Kiribati, maar dat is voor de volgende keer. :)
Tot dan, vanuit Fiji waren dit Bauke en Martijn! :D
02 November 2008 - 11:09
Ans Pijfers:
Hoi Martijn en Bouke,
Nu wordt het echt spannend! Heel veel plezier in Nadi, en...breng wat zon en warmte mee , want het weer is hier niet zo tropisch! Groetjes !! -
02 November 2008 - 11:55
Koos En Tonny:
Hoi Martijn en Bauke,
Jullie hebben toch maar geboft met Kolet en Dennis. Hardstikke leuk. Op Fiji ook hartelijk verwelkomt.Mooie en goeie reis verder en geniet van alles wat jullie nog tegenkomen.
Groetjes Koos en Tonny -
02 November 2008 - 13:35
Loes:
Inderdaad geniet ervan!
Wij zijn niet alleen jaloers op jullie reis, maar ook op het mooie weer!
Veel plezier nog! -
02 November 2008 - 13:50
Marjolein:
Zwart strandzand? Bizar! Heeft vast iets met vulkanen te maken? Daar wil ik in ieder geval wel een keer een potje van bewonderen in je verzameling, Bauke! Of heb je dat maar opgegeven nadat je eerste poging om je verzameling uit te breiden meteen in beslag genomen werd? -
02 November 2008 - 15:49
Sietske:
Bula mannen! (Ik vroeg me al af waar Bulapacific voor stond, maar dat wordt me nu iets duidelijker ;))
Dat klinkt weer allemaal druk, mooi en warm! En die Lions Rock... stond daar dan wel een leeuw bovenop? Of stond daar die boom misschien? :D
Een strand met zwart zand, dat lijkt me wel erg warm onder de voetjes in hoog-zomer! "Maar goed" dat het stormachtig/winderig was ;). Kijk inderdaad goed uit dat je dat potje niet bij de douane moet afgeven. En jullie maar zeggen: "no no, its send from de beets!".
Ik kijk uit naar de volgende berichtjes. Hoop dat het mogelijk blijft ons op de hoogte te houden helemaal vanuit die vlekjes in de oceaan!
X Sietske -
02 November 2008 - 21:20
De Kiwi's:
hey
nogmaals; het was geen moeite hoor, leuk om jullie te ontmoeten.
Groetjes van Dennis, Kolet en Jimi -
03 November 2008 - 15:52
Edith:
Hoi Martijn en Bauke!
Wij zijn maar 1 dag in Auckland geweest, dus hebben er in de omgeving niet veel gezien. Gelukkig mogen we in de herkansing en zullen we jullie tips meenemen!
Bedankt en groetjes!
Veel plezier op de eilanden! -
03 November 2008 - 20:29
Ellen & Gerard:
Hello globetrotters,
We sink thet you only can spiek inglish because you aar so long taim awee frum hoom. Meek fun end sie a lot !!
Did you do bunkie sjumping in Njoe Sealand ?
Wie fullow you by google urs.
All se best ! -
05 November 2008 - 08:06
Jet:
Hé Martijn en Bauke,
Erg leuk om zo jullie avontuur te volgen...!
Lijkt me ook echt een hele mooie reis. Veel plezier nog.
Groetjes vanuit een herfstig Zeeland ;-)